Juris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere.
Domitus Ulpian 
 

Principiile dreptului sunt acestea: a trăi în mod onorabil, a nu vătăma pe altul, a da fiecăruia ce este al său.
Domitus Ulpian


Suna acum:
+40724809454


Cabinet de Avocat - Peltea Gabriela Veronica   Cabinet de Avocat - Peltea Gabriela Veronica
 

NOU! 17 aprilie 2013

In vederea asigurarii unor servicii cat mai complete si profesioniste cabinetul nostru de avocat a perfectat o colaborare cu un cabinet de detectiv particular, pentru a aduce probe in sustinerea cazurilor. Telefon 0769510118, 0731596104, 0756322181.Site http://www.detectiv-particular-buzau.ro


27 iunie 2013

Comunicat de presa referitor la aprobarea de catre Guvern a Ordonanţei de urgenţă privind taxele judiciare de timbru.

3 iunie 2013

Comunicat de presă referitor la vizita de evaluare privind implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie la Ministerul Finanţelor Publice

 
Cabinet de Avocat - Peltea Gabriela Veronica   Cabinet de Avocat - Peltea Gabriela Veronica


 

 

  3 iunie 2013

 

MINISTERUL JUSTITIEI

 

Comunicat de presă
referitor la vizita de evaluare privind implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie
la Ministerul Finanţelor Publice
 
          Astăzi, 3 iunie a.c. a început vizita de evaluare a implementării Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA) la nivelul Ministerului Finanţelor Publice (MFP).  În intervalul 3 – 7 iunie urmează să fie evaluate structura centrală a MFP, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Autoritatea Naţională a Vămilor, Garda Financiară, Comisia Naţională de Prognoză şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Prahova.  
          Vizitele de evaluare la nivelul MFP, concepute după modelul peer – review,  se realizează de către două echipe de experţi de la Agenţia Naţională de Integritate, Ministerul Apărării Naţionale, Secretariatul General al Guvernului şi reprezentanţi din cadrul platformei de cooperare cu mediul de afaceri.
          Temele de evaluare pentru anul 2013, aprobate de Comisia de Monitorizare a Progreselor înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, sunt: declararea averilor, accesul la informaţii de interes public şi conflictele de interese.
          Seria de misiuni de evaluare a început la  data de 27 mai 2013, când a avut loc vizita la nivelul Departamentului pentru Lupta Antifraudă (DLAF). În continuare, conform calendarului agreat al misiunilor, vor urma vizite de evaluare la Ministerul Afacerilor Interne (10 – 14 iunie) şi la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (18 iunie).
          În semestrul al doilea al acestui an vor avea loc vizite de evaluare la Ministerul Justiţiei, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice, Ministerul Fondurilor Europene,  Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De asemenea, sunt preconizate misiuni la nivelul a peste 800 de primării şi cinci consilii judeţene.
          Fiecare instituţie care urmează să fie evaluată completează şi transmite în prealabil către Secretariatul tehnic al SNA Chestionarul tematic de evaluare. Pe baza constatărilor şi recomandărilor formulate de echipa de evaluare, Secretariatul tehnic al SNA redactează proiectul Raportului de evaluare în maximum două luni de la data finalizării fiecărei vizite de evaluare.

Sursa: www.just.ro

 

M I N I S T E R U L   J U S T I Ţ I E I
 
19 martie  2013
 
 
ANUNŢ
 
 
În completarea demersurilor începute cu elaborarea unor menţiuni şi precizări  cu privire la textele noului Cod penal, adoptat prin Legea nr. 286/2009[1], Ministerul Justiţiei a realizat două materiale ce cuprind menţiuni şi precizări asupra proiectelor de lege în materia executării pedepselor, aflate în prezent în dezbatere parlamentară: proiectul de Lege privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal şi proiectul de Lege privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.
 
Documentele au caracter exclusiv de informare publică şi au avut în vedere variantele celor două proiecte de acte normative aprobate de către Guvern în cursul lunii decembrie 2012. Precizăm că proiectele se află în dezbaterea Senatului României, în calitate de primă cameră sesizată[2].
 
 

[1] Documentul a fost supus informării publice în cursul lunii februarie 2013 şi este disponibil în cadrul secţiunii Noile coduri. Pregătirea implementării, la următoarea adresă:
[2] Proiectul de lege privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal (L8/2013, înregistrat la Senat pentru dezbatere cu nr. b426 - adresa nr. E191/21/12/2012) şi Proiectul de lege privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal (L7/2013, înregistrat la Senat pentru dezbatere cu nr. b424 - adresa nr. E189/21/12/2012) sunt disponibile pe pagina de internet a Senatului, la secţiunea Urmărirea procesului legislativ: http://www.senat.ro/legis/lista.aspx

Sursa: www.just.ro


 

19 martie  2013

 

 

 Copyright@2013 Toate Drepturile Rezervate